latinica  ћирилица
22/11/2023 |  12:06 | Autor: RTRS

Petrovo: Završena energetska rekonstrukcija škole vrijedna više od pola miliona KM

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Petrovu završeni su radovi na energetskoj rekonstrukciji objekta.
Petrovo - rekonstrukcija škole Vuk Karadžić - Foto: RTRS
Petrovo - rekonstrukcija škole Vuk KaradžićFoto: RTRS

Radovi su vrijedni 522.000 KM, a finansirani su sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Zelenog klimatskog fonda UN.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović rekao da su nabavljeni i ugrađeni novi prozori na fiskulturnoj sali i svlačionicama, urađena toplotna izolacija zidova školskog objekta, zamjena krova i oluka na fiskulturnoj sali i svlačionicama, te revitalizacija sistema grijanja i rasvjete.

Rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Silven Merlen najavio je da će projekat energetske obnove OŠ "Vuk Karadžić", zajedno sa još nekoliko realizovanih u BiH, biti predstavljen na Globalnoj klimatskih konferenciji koja će za mjesec dana biti održana u Dubaiju.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je realizacijom projekta škola značajno unaprijedila uslove za rad, zahvalivši Fondu, Vladi Republike Srpske i UNDP-u za dosadašnju podršku.

Direktor škole Igor Cvijanović rekao je da očekuje da će energetskim mjerama škola uštedjeti do 30 odsto troškova grijanja, koji su do sada iznosili oko 20.000 KM godišnje.