latinica  ћирилица
22/11/2023 |  12:47 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Trivićeva kandidat za gradonačelnika Banjaluke?

Predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić najavila je za nekoliko dana formiranje banjalučkog odbora stranke koji će dati kandidata za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima.
Јelena Trivić-Narodni front - Foto: Ustupljena fotografija
Јelena Trivić-Narodni frontFoto: Ustupljena fotografija

Trivićeva je najavila kandidaturu Radislava Dončića za gradonačelnika Gradiške.

- Uspješno smo završili formiranje gradskih i opštinskih odbora u Trebinju, Gacku, Gradišci, Bratuncu, Brodu, Srpcu, Zvorniku, Rudom i Višegradu. Za nekoliko dana ćemo formirati gradski odbor Banjaluke, gdje smo rekli da će Narodni front dati svog najjačeg kandidata koji može da pobijedi sve kandidate sa druge strane, ma koliko ih bilo. Od ovih pobrojanih opština, želim da istaknem da ćemo u Bratuncu imati svog kandidata, kao i u Rudom i moguće u Višegradu, a danas smo ovdje i da zvanično najavimo kandidaturu Radislava Dončića za Gradišku - rekla je Trivićeva.

Kada je riječ o njenoj potencijalnoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke, Trivićeva je rekla da ne bježi od toga i da će kandidovati najbolji kadar.

- Rekli smo da ćemo dati našeg najboljeg kandidata koji može politički da povuče i pobijedi bilo koga s druge strane ma koliko ih bilo. Iz tog odgovora možete pročitati ko je to ime i da ja ne bježim od kandidature - rekla je ona.

Trivićeva je navela da u Narodnom frontu, kako kaže, postoje sigurno tri kvalitetnija kandidata od nje u smislu referenci, znanja, obrazovanja, stručnosti, moralnosti i mnogo čega drugog, ali da "još nisu politički prepoznatljiva pa ne mogu politički da povuku".

- Ne znam da li je dovoljan period do izbora da ih politički izgradimo i da ih javnost upozna i ja sam spremna da preuzmem taj teren na sebe. Ne računajući ima li matematike ili ne. Idemo s kandidatom koji će pobijediti ma koliko kandidata bude s druge strane. Ne potcjenjujemo druge kandidate, svaka im čast, svako ima svoj način rada. Kada formiramo Gradski odbor Banjaluka, mi ćemo zvanično ući u kampanju za Banjaluku - rekla je Trivićka.

Dončić je rekao da će pobijediti, jer smatra da može dobiti izbore bez obzira ko mu bude protivkandidat. Poručio je da će ponuditi najbolji program s ciljem stvaranja uslova koji će poboljšati život građanima.

- Gradiška je na granici sa EU i ima sve preduslove da se bolje i brže razvija - istakao je Dončić.