latinica  ћирилица
22/11/2023 |  14:48 ⇒ 14:52 | Autor: TANЈUG

Obradović: U Istanbul idemo bez Avramovića

Aleksa Avramović neće biti sa nama u Istanbulu. To je ono što je sigurno, a za kasnije ćemo vidjeti. Imao je tu povredu protiv Cedevita Olimpije (prelom nosa, prim.aut) zbog koje je morao da ode u bolnicu, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Avramović uoči gostovanja Efesu.
Željko Obradović (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr) -
Željko Obradović (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr)

Crno-bijeli u petak od 18.30 sati igraju protiv turskog tima u 10. kolu Evrolige.

- Veoma važna utakmica protiv odličnog tima. Imamo informacije da oni imaju probleme kakve i mi, da će im nedostajati neki igrači, ali svakako, to ćemo sve znati na dan utakmice. To je ekipa koja ima mnogo kvaliteta napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera jer je bio moj pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu - rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Moramo da počnemo od onoga gdje mi igramo slabo, a to je odbrana, dodao je iskusni trener.

- Potrebno je da igramo dobro u odbrani ukoliko želimo da igramo utakmicu u kojoj bismo imali neku eventualnu šansu da pobijedimo - rekao je. Obradović je istakao, da sem Avramovića, u Istanbulu neće igrati ni ranije odsutni Kevin Panter i Uroš Trifunović.

- Situacija je uvijek ista, nema se vremena da se previše pati ili raduje. Mi radimo onako kako smo navikli da radimo, svakoj utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno i pokušavamo što bolje da se pripremimo. Naravno da gledamo sebe i izvlačimo pouke i gledamo šta smo radili na prethodnoj utakmici ili šta nije bilo dobro na treningu - naglasio je Obradović.