latinica  ћирилица
22/11/2023 |  16:44 ⇒ 16:44 | Autor: SRNA

Doboj: Nacrt budžeta za narednu godinu gotovo 65 miliona KM

Skupština grada Doboja usvojila je danas Nacrt gradskog budžeta za sljedeću godinu u iznosu 64.863.800 KM, rekao je predsjednik ovog parlamenta Srećko Rekanović.
Novac (foto: Centralna banka) -
Novac (foto: Centralna banka)

Rekanović je naveo da je Ministarstvo finansija Republike Srpske dalo saglasnost bez preporuka za korekcije na predloženi nacrt.

- To nije konačan oblik dokumenta jer slijedi javna rasprava i nakon nje, u formi prijedloga, budžet će se na narednoj sjednici Skupštine grada ponovo naći pred odbornicima - rekao je Rekanović.

On je podsjetio da nakon rebalansa budžet grada za tekuću godinu iznosi oko 81.900.000 KM, odnosno za 25.850.093 KM je veći od planiranog.

Rekanović je rekao da su na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta, na kojoj je raspravljano o 58 tačaka dnevnog reda, u nacrtu usvojeni i programi rada za 2024. godinu ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad koji će isto biti upućeni na javnu raspravu.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je novinarima da je budžet u nacrtu razvojan i adekvatan da zadovolji potrebe za narednu godinu.

Odgovarajući na pitanje, Kovačević je naveo da je u toku izrada urbanističkog plana grada u skladu sa zakonskim procedurama.

Odbornik SP-a Rade Tešić smatra da nacrt budžeta za iduću godinu nije realan i da nije razvojan.

Odbornik PDP-a Olivera Nedić tvrdi da je budžet potrošački i da se previše naslanja na prodaju zemljišta u vlasništvu grada po tržišno niskim cijenama.

Član gradskog Savjeta za zaštitu potrošača Snežana Šešlija najavila je da građani već na narednim računima mogu očekivati poskupljenje odvoza komunalnog otpada za oko 30 odsto, s obzirom na to da se takvom ponudom na raspisani konkurs grada javilo samo dobojsko preduzeće "Progres", koje je i ranije obavljalo taj posao.