latinica  ћирилица
23/11/2023 |  11:56 | Autor: SRNA

Doboj: Služen parastos za poginule policajce u proteklom ratu

U zgradi Policijske uprave Doboj danas je, povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Aranđelovdana, služen parastos za 127 policajaca poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Parastos - Foto: RTRS
ParastosFoto: RTRS

Nakon parastosa, vijence su kod spomen-obilježja poginulim policajcima položili pripadnici MUP-a, delegacije Gradske uprave i Skupštine grada, načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, predstavnici policijskog sindikata, Udruženja veterana Petog odreda Specijalne brigade policije, gradske Boračke organizacije i Udruženja "Branioci grada Doboja 2. maj".

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da su pripadnici ove uprave, povodom Aranđelovdana, organizovali Dan otvorenih vrata, učestvovali u trodnevnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, te organizovali humanitarni turnir u malom fudbalu i stonom tenisu za pomoć porodici Marinković iz Modriče.

Radinković je naveo da se 31 polaznik sa područja dobojske Policijske uprave školuje u Srednjoj školi unutrašnjih poslova.

On je najavio da uskoro počinje i školovanje nove klase na Policijskoj akademiji i da je kadrovska popunjenost zadovoljavajuća imajući u vidu prirodan odliv po osnovu penzionisanja.

Parastosu i svečanosti prisustvovala je i predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, te poslanik iz Doboja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Јošić.