latinica  ћирилица
23/11/2023 |  14:53 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Nešić najoštrije osudio i odbacio Helezovu izjavu: Besprizorno sijanje straha

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH najoštrije je osudio i odbacio izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza da se u Republici Srpskoj nalaze ruski vojni kampovi za obuku i da djeluju pod okriljem MUP-a Srpske.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje. Očekujem od OBA i predsjedavajuće Savjeta ministara gospođe Borjane Krišto da javnosti saopšte činjenice i zaustave ove monstruozne konstrukcije. Niti postoje kampovi u Republici Srpskoj, niti se sprovode bilo kakve obuke - istakao je Nešić.

Nešić naglašava da je indikativno da Helez sije laži dan nakon obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske.

- Ako postoje neke paravojske u BiH to su one kojima prijeti Helez, i tim treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH. Sve ostalo su notorne laži s ciljem sijanja straha i širenja netrpeljivosti, te rušenja integriteta MUP-a Republike Srpske. Ovakve laži i postupci su nedolični bilo kome ozbiljnom, a posebno ministru odbrane. Mislim da je krajnje vrijeme da se Tužilaštvo BiH pozabavi kontinuiranim govorom mržnje i širenjem međunacionalne netrpeljivosti od strane Heleza - istakao je Nešić.

Apelovao je na sve građane da ne nasjedaju na ovakve manipulacije i da ne strahuju zbog bezbjednosti.

- 28 godina nakon rata treba da pričamo o naučno-tehnološkim centrima, a ne da izmišljamo bajke o kampovima. Mislim da Helez ima ozbiljan problem sa poslom na koji je izabran. Slanjem besmislenih konstrukcija u javnost Zukan Helez može samo rastjerati investitore, novac i ljude iz BiH - poručio je Nešić.