latinica  ћирилица
23/11/2023 |  15:57 ⇒ 15:59 | Autor: RTRS

Miličević: Helez prevršio svaku mjeru

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio je da je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez posljednjom izjavom o postojanju vojnih kampova za obuku u Republici Srpskoj prevršio svaku mjeru, te pozvao da bude inicirana njegova smjena.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Nikakvi izvršni obavještajni odbori i saopštenja ne mogu zaustaviti niti sankcionisati ovakvo ponašanje. Apsolutno je neodgovorno i neprihvatljivo da se dozvoli da ministar odbrane, koristeći svoju poziciju, izmišljotinama o ruskim kampovima za obuku pod okriljem MUP-a Republike Srpske, ruši integritet najvažnije institucije Republike Srpske. Јednako je neprihvatljivo da ministar odbrane prijeti "neutralisanjem", i planovima "A" i "B" - istakao je Miličević.

On je rekao da je Helezu dozvoljeno da, koristeći svoju poziciju, obilazi svijet i nakon toga se hvali da je na raznim destinacijama diskreditovao i anatemisao Republiku Srpsku, saopšteno je iz SDS-a.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez sinoć je izjavio za N1 da na području Republike Srpske postoje vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije.

- Locirani su, pratimo ih i možemo ih lako eliminisati - rekao je Helez, istakavši da cijeli proces vode "neki ljudi iz Rusije".