latinica  ћирилица
23/11/2023 |  17:08 | Autor: Agencije

Oštra kazna za Novi Pazar

FK Novi Pazar će pet narednih utakmica biti domaćin pred praznim tribinama, odlućila je Disciplinska i etičkea komisija Fudbalskog saveza Srbije.
Fudbalski  savez Srbije (Foto:FSS) -
Fudbalski savez Srbije (Foto:FSS)

Pazarci su ponovo kažnjeni jer su načinili niz propusta na utakmici sa Partizanom na kojoj su takođe igrali bez publike.

Kako su već bili pod uslovnom kaznom, ovog puta im je ona aktivirana i mnogo je stroža.

Klub je konstatovano nekoliko propusta u organizaciji susreta sa liderom šampionata, prenosi Sport klub.

Disciplinska komisija FSS je odlučila da Novom Pazaru aktivira uslovnu kaznu odigravanja pet prvenstvenih utakmica na svom stadionu bez publike, izrečenu prije mjesec dana. Pazarci su tada zbog incidenata i jednočasovnog prekida utakmice sa Vojvodinom kažnjeni odigravanjem dvije utakmice bez publike i još pet uslovno na godinu dana.

- Na drugom susretu bez publike protiv Partizana, odigranom 6. novembra kraj Јošanice, domaćini su učinili nove prekršaje i komisiji, koju vodi predsjednik Ivan Nikolić, nije preostalo ništa drugo nego da opozove uslovnu kaznu - saopšteno je iz ovog disciplinskog organa.

Pazarcima se na teret stavlja nekoliko propusta.

- Meču sa Partizanom prisustvovalo je znatno više ljudi od broja (150, uključujući igrače i stručni štab obje ekipe), dozvoljenog prilikom odigravanja utakmica bez publike. Upravo su oni poslije utakmice vrijeđali i provocirali trenera Partizana Igora Duljaja, a prilikom izmjene i pogrdno skandirali prvotimcu Beograđana, Birbasu Nathu. Osim ovoga, zabilježeni su i neprihvatljivi postupci i transparenti sa jasnom političkom i vjerskom konotacijom - precizirano je u saopštenju.