latinica  ћирилица
23/11/2023 |  17:35 ⇒ 19:37 | Autor: SRNA

Cvitanović: Netačne Helezove tvrdnje

Tvrdnje ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da se u Republici Srpskoj održavaju vježbe paravojnih formacija nisu tačne jer zvanični organi BiH ne raspolažu takvim informacijama, rekao je predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije Parlamentarne skupštine BiH Ilija Cvitanović.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

- OBA nema takve informacije, niti informacije o potencijalnim terorističkim akcijama u BiH. Vrlo je neodgovorno ponašanje "najozbiljnijih" političara u BiH koji praktično vode ovu zemlju, a to dodatno unosi komplikacije u političke odnose i uznemirava javnost u BiH - rekao je Cvitanović novinarima i dodao da u tome ne želi da učestvuje.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić je, nakon Helezovih izjava o navodnim paravojnim formacijama koje se vojno obučavaju u Republici Srpskoj pod ruskim uticajem, pozvao sve u BiH da "ne pale vatru".

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez sinoć je izjavio za N1 da na području Republike Srpske postoje vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije. "Locirani su, pratimo ih i možemo ih lako eliminisati", rekao je Helez, istakavši da cijeli proces vode "neki ljudi iz Rusije".