latinica  ћирилица
23/11/2023 |  22:43 ⇒ 22:44 | Autor: SRNA

Đorđe Perić nastupio sa simfonijskim orkestrom u Moskvi

Trinaestogodišnji virtuoz na harmonici iz Bijeljine Đorđe Perić večeras je imao priliku da pred ruskom publikom u Moskvi svira sa moskovskim simfonijskim orkestrom u okviru projekta "Zlatna vrata Sibira".
Đorđe Perić, nastup sa moskovskim simfonijskim orkestrom - Foto: SRNA
Đorđe Perić, nastup sa moskovskim simfonijskim orkestromFoto: SRNA

Da muzika ne poznaje granice dokazao je Perić koji je svoj talenat i umijeće već pokazao u nekoliko zemalja svijeta, a sada i u Rusiji.

- Za mene je posebna čast što sam večeras imao priliku da predstavim sebe i svoju zemlju na ovako bitnoj manifestaciji. Svjestan sam da sam sa svojih 13 godina mnogo postigao i da mi je ljubav prema muzici otvorila mnoga vrata - rekao je Đorđe.

Sala "Moskva" u glavnom gradu Rusije bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Pred 5.000 ljudi uz dirigenta, zaslužnog umjetnika Rusije Feliksa Aranovska, Perić je pokazao svoj ogroman talenat.

"Imao sam priliku da se susretnem sa predstavnicima kulturnog života Moskve i da dogovorimo dalju saradnju u oblasti kulture", rekao je Srni Đorđev otac Slaviša Perić, koji je i direktor Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" u Bijeljini.

Đorđe Perić, koji je učenik ove škole u klasi svog oca do sada je osvojio skoro 200 nagrada širom svijeta.