latinica  ћирилица
24/11/2023 |  10:39 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Ostojić: Sve što smo dogovorili sa Vladom biće realizovano (VIDEO)

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da će naredne godine biti realizovano sve što su ranije potpisali i dogovorili sa Vladom Srpske s ciljem poboljšanja materijalno-socijalnog položaja boračkih kategorija.
Radan Ostojić - Foto: RTRS
Radan OstojićFoto: RTRS

- Sve ovo još jednom potvrđeno je na današnjem sastanku predstavnika BORS-a sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem. Mi smo u aprilu prošle godine o ovoj temi imali sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a prije mjesec i po dana sa Vladom smo potpisali Memorandum o razumijevanju - kaže Ostojić.

Prema njegovim riječima, Memorandumom je definisano od oktobra uvođenje jedinstvenog boračkog dodatka za sve kategorije koji se isplaćuje u iznosu 2,20 KM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava, dok će od Nove godine iznositi tri KM.

- Lične i porodične invalidnine od idućeg mjeseca biće veće za pet odsto, a od januara 2024. godine biće dodatno povećanje za pet odsto, dok je njihovo povećanje od početka ove godine iznosilo 13,5 odsto - naveo je Ostojić.