latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:13 | Autor: RTRS

Arlov čestitao ktitorsku slavu Visokih Dečana

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM, Milorad Arlov uputio je episkopu raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, Igumanu manastira Visoki Dečani Savi Јanjiću i monaštvu čestitku povodom ktitorske slave manastira Visoki Dečani.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

- Sav srpski narod mora biti ponosan na manastir Visoki Dečani koji stoji kao sveta ikona odolijevajući teškim vremenima, vojskama, ratovima, nikad rušen, ali kraden od strane raznih osvajača našeg Kosova i Metohije. Svjedoci smo da ni danas atak na ovu svetinju nije prestao. Hvala episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, Igumanu Savi Јanjiću i monaštvu što čuva ovu svetu ikonu SPC i jedan od najvećih vijekovnih spomenika srpske i pravoslavne duhovnosti kao oazu dara nebeskog - stoji u čestitki Arlova.

Arlov je poželio da Gospod Bog, vjera i monaštvo sačuva ovu svetinju, jer, kako je naveo manastir pokazuje koliko je odricanja, nepravedne klevete i muke ktitor ovog drevnog i posebnog manastira srpski kralj Sv. Stefan Dečanski pretrpio i na dar ostavio srpskom narodu ovaj vječni svjetionik pravoslavlja.