latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:17 ⇒ 15:53 | Autor: RTRS

Penzije u proteklih pet godina uvećane za 50 odsto, Vlada za unapređenje položaja penzionera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministarka finansija Zora Vidović sastali su se danas u Banjaluci sa rukovodstvom Udruženja penzionera Republike Srpske, povodom izrade republičkog budžeta za 2024. godinu.
Višković sa predstavnicima Udruženja penzionera - Foto: Ustupljena fotografija
Višković sa predstavnicima Udruženja penzioneraFoto: Ustupljena fotografija

Višković je najavio da će od 1. januara biti izvršeno redovno usklađivanje penzija, te da će ostati istrajni u nastojanjima za konstatno unapređenje materijalnog položaja najstarije populacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Tokom sastanka, predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović, istakao je da penzioneri očekuju novo usklađivanje penzija, prateći rast plata i troškova života.

Trifunović je podsjetio da su penzije u Republici Srpskoj u posljednjih pet godina uvećane za 50 odsto, te da cijene napore Vlade da se obezbijedi redovna isplata i konstantni rast penzija, što kroz redovno, godišnje usklađivanje, što kroz vanredna povećanja.

Premijer Srpske prethodno je razgovarao sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima o izradi budžeta.