latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:24 | Autor: SRNA

Po potragama uhapšeno šest osoba

Pripadnici Granične policije uhapsili su na graničnom prelazu Gradiška muškarca čiji su inicijali D.G. /30/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH)

On je uhapšen juče prilikom izlaska iz BiH i predat je službenicima Sudske policije Banjaluka.

Istog dana na graničnom prelazu Šamac, prilikom ulaska u BiH uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali M.Š./33/, nakon što je ustanovljeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

Na graničnom prelazu Rača u ponedjeljak, 20. novembra, prilikom ulaska u BiH uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali D.L. /23/, jer je kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Šamcu zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

On je predat službenicima okružnog centra Sudske policije Doboj, saopšteno je iz Granične policije.

Na graničnom prelazu Šamac u subotu, 18. novembra, prilikom izlaska iz BiH uhapšen je muškarac čiji su inicijali S.S. /34/, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, a istog dana prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Kamensko uhapšen je muškarac čiji su inicijali M.B./31/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Livnu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pripadnici Granične policije uhapsili su 17. novembra na graničnom prelazu Velika Kladuša državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela krađa.