latinica  ћирилица
24/11/2023 |  14:44 ⇒ 15:05 | Autor: RTRS

Vlada kontinuirano radi na poboljšanju položaja boračkih kategorija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" sa kojima je razgovarao u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima koje se odnose na izradu budžeta za 2024. godinu.
Višković sa predstavnicima Udruženja "Veterana" - Foto: Ustupljena fotografija
Višković sa predstavnicima Udruženja "Veterana"Foto: Ustupljena fotografija

Višković je upoznao predstavnike Udruženja sa planovima da u budžetu za narednu godinu budu povećane stavke koje se odnose na boračku populaciju i dodao da Vlada kontinuirano radi na poboljšanju njihovog položaja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Predsjednik Skupštine Udruženja Duško Vukotić istakao je da je Vlada kao partner pokazala veliki stepen odgovornosti prema ovoj populaciji, koji se ogleda u dosadašnjoj podršci.

Vukotić je naglasio da je potrebna intezivnija saradnja udruženja poristeklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata koja treba da proizvede jedinstven stav kada su u pitanju ključni procesi od njihovog zajedničkog interesa.

Tokom razgovora je zaključeno planirani budžet potvrđuje da Vlada ostaje socijalni partner koji će se i u narednom periodu sa posebnom pažnjom odnositi prema socijalnim kategorijama.

Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Zora Vidović, generalni sekretar Udruženja Aleksandar Nedić i šef za informisanje "Veterana Republike Srpske" Darko Matijašević.