latinica  ћирилица
24/11/2023 |  15:18 | Autor: RTRS

U subotu oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno i hladnije vrijeme, uz kišu, susnježicu i snijeg, te dnevnom temperaturom vazduha do 11 stepeni Celzijusovih.
Mraz (Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC) -
Mraz (Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC)

Ujutro će padati kiša, a u brdsko-planinskim predjelima snijeg uz porast pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do zahlađenja, pa će kiša preći u susnježicu i snijeg, ponegdje i u nižim predjelima uz formiranje manjeg sniježnog pokrivača.

Temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu od sedam do 11 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren vjetar, povremeno sa jakim udarima sjevernog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu bura.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica dva, Srbac šest, Sokolac, Višegrad, Rudo i Čemerno sedam, Kalinovik, Srebrenica, Foča, Han Pijesak i Bijeljina osam, Sarajevo devet, Gacko i Doboj 10, Prijedor, Zvornik, Novi Grad, Gradačac, Livno i Mostar, Široko Brijeg i Zenica 11, Banjaluka, Bileća, Drvar, Stolac i Tuzla 12, Kneževo, Trebinje i Sanski Most 13, Bugojno 14, Neum 15, Mrkonjić Grad, Šipovo i Bihać 17 stepeni Celzijusovih.