latinica  ћирилица
24/11/2023 |  16:05 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Ekonomski fakultet u Istočnom Sarajevu proslavio jubilej - 30 godina postojanja (VIDEO)

Promocijom 52 diplomirana ekonomista i 10 mastera i magistara ekonomije, Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je 30 godina rada.
Ekonomski fakultet u Istočnom Sarajevu proslavio jubilej - Foto: SRNA
Ekonomski fakultet u Istočnom Sarajevu proslavio jubilejFoto: SRNA

Trideset godina postojanja, za neke akedamske instutucije u svijetu nije mnogo, ali na prostorima i vremenima u kojima živimo, značajan je jubilej, istakao je dekan ovog fakulteta Marko Đogo.

On ističe da su jako ponosni na ovaj jubilej, kao i da je Fakultet prolazio kroz razne transformacije i razvoj da bi bio danas tu gdje jeste.

Јelena Krunić, prodekan za nauku, istraživanje i razvoj Uiniverziteta u Istočnom Sarajevu kaže da su ponosni na Ekonomski fakultet, jer, kako je istakla, omogućava razvoj savremenog društva ulaganjem i intelektualni kapital.

- Moderni studijski programi koji predstavljaju sinergiju teoretske nastave i prakse, dobijene u realnom sektoru, nastavnici i saradnici koji su posvećeni sticanju i unapređenju znanja studenata kao i kvalitetna infrastruktura, čine Ekonomski fakltet prepoznatljivim u sistemu visokog obrazovanja ne samo Republike Srspke već i šire - navela je Krunićeva.

Luka Marković, student generacije, osnovne studije završio je sa prosjekom 9,94. Zadovoljan je, kaže, znanjem koje je stekao na Ekonomskom fakultetu, na kojem je angažovan kao student demonstrator.

- Saradnja sa profesorima i asistentima je bila na izuzetnom visokom nivou i veoma korektna. Što se tiče planova za budućnost, upisao sam master studije na Ekonomskom fakultetu Pale, studijski program Makroekonomija reforme i biznis, smjer međunarodna ekonomija - dodao je Marković.

Јelena Ivanović master studije završila sa prosječnom ocjenom 10. Ona je poručila budućim studentima da ulažu u svoje znanje.

- Ili ako bismo to ekonomski rekli: investicija u znanje daje ipak najbolje kamate - dodala je Ivanovićeva.

Dodijeljena su priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima, a posebna zahvalnica za izgradnju zgrade Ekomskog fakulteta na Palama dodijeljena je predsjedniku Republike Miloradu Dodiku.