latinica  ћирилица
24/11/2023 |  18:24 ⇒ 25/11/2023 | 09:20 | Autor: RTRS

Iz SDP-a ne odustaju od obilježavanja neustavnog praznika; MUP zabranio skupove (VIDEO)

Nakon odluke MUP-a Srpske da iz bezbjednosnih razloga zabrani javne skupove u Mrkonjić Gradu i Banjaluci, povodom takozvanog Dana državnosti BiH, iz SDP ne odustaju od obilježavanja neustavnog praznika.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Na teritoriji Republike Srpske obilježavaće se isključivo praznici definisani zakonom, kaže njen predsjednik Milorad Dodik.

Najavljenim obilježavanjem neustavnog praznika, političko Sarajevo ponovo nastoji provocirati srpski narod koji je, za razliku od onih koji se kunu u ZAVNOBiH, jedini bio za očuvanje Јugoslavije, poruka je iz Srpske.

"Smrt fašizmu, sloboda narodu", reče SDP-ov Vojin Mijatović i najavi da će 25. novembar, kao neustavni praznik obilježiti u Banjaluci. Uprkos zabrani MUP-a.

Kao da zaboravlja kako su isti oni koji danas svojataju ZAVNOBiH, prvog marta '92. pogazivši volju srpskog naroda, odveli u raspad zemlju stvorenu na temeljima ZAVNOBiH-a i parolama koje danas uzvikuju. Na teritoriji Republike Srpske može se slaviti samo ono što je zakonom definisano, jasan je predsjednik Srpske Milorad Dodik.