latinica  ћирилица
24/11/2023 |  20:23 | Autor: Glas Srpske

Prudom podržao trku "Beograd-Banjaluka"

Prvi čovjek Biciklističkog saveza Republike Srpske, Vladimir Kuvalja u petodnevnoj je posjeti Španiji na kongresu najvećih organizatora biciklističkih trka na svijetu svih vremena, gdje se susreo Kristijanom Prudomom, direktorom Tour de France.
Trka Beograd-Banjaluka - Foto: SRNA
Trka Beograd-BanjalukaFoto: SRNA

Trku "Beograd Banjaluka" koja je 2017. godine primljena među 100 najvećih trka na planeti svih vremena, podržao je i sam Prudom.

Svojom dobrom organizacijom je u regionu, ne samo najveći biciklistički događaj, već i jedan od najvećih sportskih događaja, koji Republiku Srpsku i Srbiju stavljaju u centar sportskih svjetskih dešavanja, a sve zahvaljujući upornom radu, upravo, Kuvalje i njegovog tima, koji ni u jednom času nisu odustali od brojnih izazova što je ovaj sportski događaj dovelo na krov svijeta.

Kuvalja je trku Beograd Banja Luka doveo do najvećih trka na planeti, nakon dvanaest godina predanog rada i okupljanja tima koji sprovodi ovu manifestaciju prepoznatu u cijelom svijetu.

Kvalitetnom organizacijom, dobrim domaćinstvom i dovođenjem navećih biciklističkih imena trka je postala jedan od najvećih brendova Srbije, Republike Srpske i gradova kroz koje prolazi.

Poziv u ovo društvo se mora potvrditi svake godine, a to znači ispuniti sve one uslove koje je čine velikom, što je podiže na svjetski nivo i daje joj se značaj upravo gdje joj je i mjesto.

Upravo je današnja posjeta Španiji potvrda da je budućnost ove trke zagarantovana, što je poziv Kuvalji u društvo najvećih, čast i prilika koja se ne odbija, ne samo za biciklizam već i za promovisanje interesa Republike Srpske na međunarodnoj sceni, što Kuvalja upravo i čini.

Zahvaljujući predanom radu prvom čovjeku trke, Kuvalja je vodio organizacije više nacionalnih događaja u Evropi: trke kroz Bugarsku, Srbiju, trke oko Crnog Mora, Evropske Olimpijske igare, i sve to potvrđuje da i Banjaluka i Republika Srpska imaju veliki potencijal u ljudskim resursima i da u njih vrijedi ulagati.

Trka Beograd Banja Luka je volja građana kako Republike Srpske tako i Srbije. Prepoznata je kao simbol jedinstva jednoga naroda, podržana od najznačajnijih institucija i njenih predstavnika u Srpskoj i Srbiji.

U ovom biciklističkom događaju se prepoznaje ne samo sportski već i kulturni, ekonomski i turistički događaj, koji na najljepši mogući način promoviše i povezuje Srbiju, Republiku Srpsku te gradove od Beograda do Banjaluke.