latinica  ћирилица
25/11/2023 |  08:15 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Prvi Sajam inovatora i investitora 1. decembra u Domu omladine u Banjaluci (VIDEO)

Gradska razvojna agencija u saradnji sa Gradom, organizuje 1. decembra 2023. godine, prvi put u Banjaluci u Domu omladine sa početkom u 10 časova, Sajam inovatora i investitora, koji ima za cilj da predstavi najbolje prototipe i inovacije inovatora širom Republike Srpske potencijalnim investitorima i organizacijama koji nude brojne programe podrške za razvoj inovacija.
Sajam inovatora i investitora - Foto: Ustupljena fotografija
Sajam inovatora i investitoraFoto: Ustupljena fotografija

Sajam ima za cilj da poveže inovatore i investitore, omogući razmjenu ideja i iskustava stručnjaka i entuzijasta iz različitih oblasti, pruži priliku inovatorima da svoje ideje, proizvode ili usluge predstave široj publici i medijima, što može doprinijeti većoj vidljivosti i promociji njihovih projekata, stvori partnerstava zahvaljujući kojim inovatori mogu pronaći potencijalne partnere, klijente ili distributere za svoje proizvode ili usluge, podstiče inovacija kroz inovativne ideje i tehnologije, što može inspirisati druge učesnike da razvijaju nove projekte i doprinesu razvoju inovacija u određenoj oblasti, predstavi savremene trendova i tehnološke inovacije svim učesnicima u cilju održavanja konkurentnosti, kao i identifikuje potencijalne prilike za finansijsku podršku za dalji razvoj svojih inovativnih rješenja.

Sajam inovatora iinvestitora je pravo mjesto za sve one koji žele da predstavnicima privrede širom Republike Srpske predstave rješenja koja mogu biti primjenljiva u različitim industrijama.

Svi učesnici mogu da očekuju ključne informacije potrebne za komercijalizaciju svoje inovacije, načine apliciranja za različite grantove podrške inovatorstvu, B2B sastanke ali i intenzivno umrežavanje sa javnim i privatnim sektorima za uspostavljanje i širenje uspješnih poslovnih odnosa.

Svoje inovacije i patente mogu da predstave inovatori, naučnici i istraživači sa fakulteta, organizacije inovatora, studenti sa gotovim prototipom ili inovacijom, učenici srednjih škola sa realizovanom idejom ili inovacijom, te startapi.

Prijave za učešće i izlaganje inovacija i prototipa su otvorene do 27. novembra 2023. godine, a inovaciju ili patent je moguće prezentovati popunjavanjem sljedećih podataka koji se nalaze u elektronskoj formi na ovom LINKU.