latinica  ћирилица
25/11/2023 |  10:45 | Autor: SRNA

Kojić: Helez da kaže čije su to snage u BiH, osim Eufora, spremne da osiguraju bezbjednost

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić pozvao je ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da kaže čije su to snage u BiH, osim Eufora, spremne da osiguraju bezbjednost, odakle su došle i šta rade ovdje.
Branimir Kojić - Foto: SRNA
Branimir KojićFoto: SRNA

- Da li nam to Helez želi reći da su se mudžahedini vratili u BiH kako bi pobili one Srbe koje nisu stigli za vrijeme rata? Znamo da su oni bili produžena ruka takozvane armije BiH i da su bili aktivni kada je trebalo činiti monstruozne zločine, kada je trebalo kasapiti Srbe i srpsku nejač - rekao je Kojić Srni.

On je ocijenio da Helez svjesno izaziva strah kod građana i svjesno podiže tenzije jer se očigledno najbolje snalazi u haosu, gunguli i u stanju straha kod građana.

Kojić je napomenuo da Helez priča o kampovima u Republici Srpskoj u kojoj mu se priviđaju instruktori iz Rusije, a valjda zna da je Ruska Federacija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i da na taj način udara po tom sporazumu kako bi nam poslao poruku da ga ne poštuje.

Koliko je BiH država bez budućnosti, smatra Kojić, pokazuje i činjenica da osoba poput Heleza obavlja jednu tako ozbiljnu funkciju kao što je ministar odbrane.

- Helez bi trebalo da odgovori dokle se stiglo sa sakncionisanjem odgovornih za dodjelu zahvalnice Oružanih snaga BiH Udruženju `Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade` iz Zenice, jer znamo kakva su zvjerstva počinili članovi te brigade, umjesto što priča gluposti i udara na Republiku Srpsku - istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, Helez na svaki način želi ličnu promociju, ali i da skrene pažnju na sebe, makar i glupostima.

Zukan je gostujući na N1 izjavio da u BiH imaju određene snage drugih država koje su, osim Eufora, dovoljne da obezbijede potpunu sigurnost i pomognu BiH da bude sigurna.

- Mogu poručiti građanima zato što znam koga imamo, šta imamo u BiH da budu mirni i spokojni, da nema nikakvih problema - rekao je Helez.