latinica  ћирилица
25/11/2023 |  14:58 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

Vulić: "Trojka" došla u Banjaluku da provocira

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su predstavnici "trojke" danas u Banjaluku došli samo s jednim ciljem, a to je provokacija.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je istakla da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske po ko zna koji put pokazali profesionalizam i opredijeljenost da zaštite svakog ko boravi u Republici Srpskoj.

- Borci Vojske Republike Srpske poštuju Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, 21. novembar je datum koji treba da svi obilježavamo. Vršljanje po Republici Srpskoj i provokacije najviše pogađaju one koji su se borili za Republiku Srpsku - rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da Konaković i ekipa ponižavaju srpske grobove ovakvim performansima.

- Zanima me, hoćete li odobriti obilježavanje 9. januara, Dana Republike Srpske u Plavoj sali Parlamentarne skupštine BiH? Sarajevo je i naše, koliko je i Banjaluka vaša - istakla je Vulićeva za Srnu.

Srpski borci koji su se danas okupili u Banjaluci kako bi izrazili protivljenje protivljenje obilježanju takozvanog dana državnosti BiH u organizaciji SDP-a, razišli su se nakon što su prostorija ove stranke napustili rukovodstvo SDP-a i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković.

Borci su danas prvo došli do hotela "Meriot" gdje je bilo najavljena svečanost povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH-a, ali budući da tamo nisu bili, otišli su do prostorija gradske organizacije SDP-a.

U te prostorije stigli su predstavnici rukovodstva stranke iz Sarajeva i Konaković, a ispred su srpski borci iskazali protivljenje njihovom dolasku.

Okupljeni pripadnici Boračke organizacije izražavali su svoje protivljenje dolasku članova SDP-a BiH uzvicima "Živjela Republika Srpska", "Živjela Srbija", "Živio 9. januar", "Živio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik".