latinica  ћирилица
25/11/2023 |  15:03 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

Košarac: "Trojka" pokušala da izazove haos u Banjaluci

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac istakao je da je ovo što je "Trojka" danas uradila u Banjaluci, pokušavajući da obilježi tzv. dan državnosti BiH, isključivo politička provokacija i prejeftin način za podizanje popularnosti kod svog biračkog tijela.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Kako je naglasio, dok pokušavaju da izazovu haos u Srpskoj, istovremeno predsjednika Srpske Milorada Dodika mole za sve, što je, kako je rekao, veoma otužno i nedoraslo, neozbiljno čak i za BiH.

- Zaista je veoma neprijatno vidjeti pokušaje pojedinaca da pridaju značaj jednom vještačkom i nepostojećem prazniku kakav je tzv. dan državnosti BiH. Ambasador SAD se krišom fotografiše u Mrkonjiću, premijer FBiH i ministar inostranih poslova provlače se kao ilegalci po Banjaluci... Sve zajedno je veoma neozbiljno i tužno, ali to je cijena koju plaćaju za pokušaje nametanja narativa koji nikada neće biti prihvaćen od strane Republike Srpske i srpskog naroda - naveo je Košarac.

Istakao je da o ZAVNOBiH-u pričaju oni koji su u Sarajevu promijenili naziv ulice, koja je decenijama nosila ime Vojislava Kecmanovića Đede, prvog predsjednika ZAVNOBiH-a. 

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Koga vi lažete?! Kakav crni dan državnosti BiH?! Pričaju nam o zajedništvu i ZAVNOBiH-u oni koji njeguju politiku Alije Izetbegovića i ideje o islamskoj BiH, BiH bez Srba... Vrhunac licemjerstva - kaže Košarac.

Dodao je da će "uskoro i pojedine strane ambasade i bošnjački političari moći vidjeti kako se zaista trebaju obilježavati praznici koji su autentični u nacionalnoj svijesti".

- Na sreću, predstoji nam sezona praznika, pa će se svi ovi koji se danas bave nametanjima, revizijom istorije i falsifikatima, već 9. januara moći uvjeriti kako se na svečan i dostojanstven način obilježava praznik koji je autentičan i ukorijenjen u nacionalnu svijest i identitet. Za razliku od njih mi se nećemo morati kriti i šunjati nego ćemo Dan Republike Srpske dočekati ponosno i svečano sa svojim sunarodnicima i prijateljima - naveo je Košarac na Instagramu.