latinica  ћирилица
25/11/2023 |  17:11 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Predstavnici FBiH štetočine loših namjera

Predstavnici stranaka iz Federacije BiH koje čine vlast na različitim nivoima danas su uspjeli dokazati da su do sad neviđene štetočine i neznalice, ali i ljudi sa izuzetno lošim namjerama koje se ogledaju, kako u pokušajima lažiranja istorije, tako i u neprihvatanju realnosti u kojoj žive, izjavila je Srni delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.
Snježana Novaković Bursać - Foto: SRNA
Snježana Novaković BursaćFoto: SRNA

- Tako se danas Denisu Bećiroviću, u danu partizanskog praznika, nakon što je izučio dovu na grobu presuđenog pripradnika reda ozloglašene fašističke formacije SS Handžar divizije, autora Islamske deklaracije, vrlog domaćina mudžahedinskih formacija i razbijača mira Alije Izetbegovića, prividiše četnici i neke ideje dok o stvarnim uzrocima, akterima i posljedicama Drugog svjetskog rata, Јugoslaviji i žrtvama – ni riječi - navela je Bursaćeva.

Ona je podsjetila da su ustanak 1941. na teritoriji sadašnje BiH i Hrvatske podigli Srbi kako bi sačuvali goli život tokom pokušaja da ih istrijebe hrvatski i muslimanski fašisti ogranizovani u vojne formacije Nezavisne Države Hrvatske, sve pod pokroviteljstvom nacističke Njemačke, što očito nije popularna tema za "prve u Bošnjaka" jer bi u toj priči prvo morali sebi i drugima odgovoriti na mnoga /pod/pitanja.

Bursaćeva je naglasila da se dolazak u Banjaluku lidera ove grupe stranaka pretvorio u priliku za fotografisanje i neku bizaranu kafu koja je, čini se, svima njima prisjela jer su i Banjaluka i Republika Srpska u posljednjih 30-ak godina izgradili svoju samoopstojnost, ojačaji samosvjest i žive svoju slobodu, rasterećeni zabluda o lažnom suživotu i "bosanstvu", vrlo spremni da na bazi realnih odnosa i stvarnih činjenica grade odnose sa drugima.

- Međutim, za prihvatanje laži kao istine, izmaštanih i konstruisanih narativba za potrebe državnosti, odricanje od svoje slobode i stečenih prava neka pronađu slične sebi neozbiljne zajednice i političare, ako takvi uopšte postoje - rekla je Bursaćeva.

Srpski borci koji su se danas okupili u Banjaluci kako bi izrazili protivljenje protivljenje obilježanju takozvanog dana državnosti BiH u organizaciji SDP-a, razišli su se nakon što su prostorija ove stranke napustili rukovodstvo SDP-a i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković.

Borci su danas prvo došli do hotela "Meriot" gdje je bilo najavljena svečanost povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH-a, ali budući da tamo nisu bili, otišli su do prostorija gradske organizacije SDP-a.

U te prostorije stigli su predstavnici rukovodstva stranke iz Sarajeva i Konaković, a ispred su srpski borci iskazali protivljenje njihovom dolasku.

Okupljeni pripadnici Boračke organizacije izražavali su svoje protivljenje dolasku članova SDP-a BiH uzvicima "Živjela Republika Srpska", "Živjela Srbija", "Živio 9. januar", "Živio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik".