latinica  ћирилица
25/11/2023 |  18:19 | Autor: SRNA

Graorac: Nećemo dozvoliti da nas nikad više omalovažavaju

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac izjavila je da su se predstavnici "trojke" danas pojavili u Banjaluci da bi provocirali, ali da na njihovu žalost nisu uspjeli u namjeri.
Isidora Graorac - Foto: RTRS
Isidora GraoracFoto: RTRS

- Poručujemo da nećemo dozvoliti da nas nikad više omalovažavaju, ponižavaju i pljuju na naše žrtve, posebno ne na tlu Republike Srpske. U drugom entitetu neka slave šta hoće, ne možemo im zabraniti, ovdje možemo, što smo danas i pokazali - rekla je Graorčeva.

Ona je upitala odakle baš sad, nakon 28 godina da se sjete da u Banjaluci proslavljaju dan ZAVNOBIH-a, onoga protiv čega su se borili, Јugoslavije koju su htjeli po svaku cijenu da unište i da sad oživljavaju datume koji se vezuju za postojanje te države.

- Dvolično, provokatorski, licemjerno - ocijenila je Graorčeva.

Ali, istakla je, nisu uspjeli u namjerama, jer su ih srpski borci onemogućili da pljuju po ko zna koji put po srpskim žrtvama, po poginulim i ubijenim na svirep način, a podsjetila je i da je policija zabranila okupljanje.

- Ovakvim i sličnim postupcima sve smo dalji jedni od drugih. Nema nikakvog "dana državnosti" u Banjaluci niti u bilo kojem drugom gradu u Republici Srpskoj. Mi imamo svoje datume sa kojima se poistovjećujemo i koje u srcima nosimo - naglasila je Graorčeva za Srnu.

Ona je napomenula da će veoma brzo proslaviti 9. januar, dan kada je nastala Republika Srpska, za koju je proliveno mnogo krvi.

Srpski borci koji su se danas okupili u Banjaluci kako bi izrazili protivljenje protivljenje obilježanju takozvanog dana državnosti BiH u organizaciji SDP-a, razišli su se nakon što su prostorija ove stranke napustili rukovodstvo SDP-a i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković.

Borci su danas prvo došli do hotela "Meriot" gdje je bilo najavljena svečanost povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH-a, ali budući da tamo nisu bili, otišli su do prostorija gradske organizacije SDP-a.

U te prostorije stigli su predstavnici rukovodstva stranke iz Sarajeva i Konaković, a ispred su srpski borci iskazali protivljenje njihovom dolasku.