latinica  ћирилица
26/11/2023 |  11:22 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Bratunac: Potpisani ugovori o podsticajima za mlade preduzetnike (VIDEO)

U opštini Bratunac potpisani su ugovori o podsticajima za mlade preduzetnike iz ove lokalne zajednice.
Bratunac - ugovori o podsticajima za mlade - Foto: RTRS
Bratunac - ugovori o podsticajima za mladeFoto: RTRS

Opština će im u narednih godinu dana plaćati poreze i doprinose na najniži iznos plate. Riječ je o planiranim sredstvima u budžetu za ovu godinu za zapošljavanje mladih, samozapošljavanje 14 osoba starosti do 45 godina.

Načelnik opštine Lazar Prodanović rekao je da će ukupan iznos podsticaja na godišnjem nivou biti oko 50.000 KM, što je simboličan iznos. Ideja ovog programa, kaže, bila je razvijanje preduzetničkog duha i privatne inicijative.

- Radno mjesto u javnom sektoru nije perspektiva. Uvjeren sam da se bolji ambijent može stvoriti u privatnoj inicijativi, a lokalna zajednica i država su tu samo na usluzi građana - rekao je Prodanović.

Svjetlana Poletan, koja je kao jedna od preduzetnica potpisala ugovor za dobijanje podsticaja, kaže da ima kozmetički salon i bavi se hidžamom, trajnom šminkom, depilacijom, a radi i sa kolagen nitima.

– Mnogo će mi značiti ovaj podsticaj. Godinu dana imamo podršku od opštine – rekla je Poletan.

Danijela Lazić, koja je prije pola godine otvorila dječiji butik u Bratuncu, kaže da će joj ovaj podsticaj olakšati rad i proširenje asortimana proizvoda.

Iz opštine su najavili i dodatne vidove podrške, kao i privlačenje investicija.