latinica  ћирилица
26/11/2023 |  17:30 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Lice iz Crne Gore predato u Tužilaštvo BiH

Tužilaštvu BiH danas je predato lice čiji su inicijali R.B. iz Crne Gore, osumnjičeno za organizovani kriminal, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
MUP Srpske - Foto: RTRS
MUP SrpskeFoto: RTRS

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da je policija Srpske izvršila kriminalističku obradu ovog lica.

Navedeno lice kontrolisali su juče pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, prilikom ulaska u BiH, nakon čega je utvrđeno da je za njim MUP Srpske raspisao potragu.

Protiv R.V. i drugih lica je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, krijumčarenje i nedozvoljeno skladištenje robe, čijim izvršenjem su pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 600.000 KM.

Navedene aktivnosti realizovane su 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Granične policije BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja je nosila kodni naziv "Wolf" i bila je usmjerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja visokoakcize robe - cigareta.