latinica  ћирилица
26/11/2023 |  17:37 | Autor: Agencije

Elzan Bibić pobjednik Beogradskog polumaratona

Srpski atletičar Elzan Bibić istračao stazu za samo četiri sekunda manje od rekorda Srbije.
Beograd - trka polumaratona (foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Beograd - trka polumaratona (foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg)

Drugo mjesto zauzeo je Marokanac Muhamed el Gazari, čiji je prošlogodišnji rekord danas oborio Bibić.

Novopazarac je u teškim uslovima trku istrčao za 62 minuta i 15 sekundi – četiri sekunda manje od državnog rekorda.

El Gazari je imao vrijeme - jedan sat, tri minuta i dva sekunda.

Novopazarac je poslije trke pohvalio dobru organizaciju trke i istakao izuzetno veliku konkurenciju na stazi.

- Mogu reći da je ovo moj prvi ozbiljniji polumaraton u ovako dobroj konkurenciji. Organizacija je na visokom nivou, očekivano od Beogradskog maratona. Staza je bila zahtjevna, dobro sam se snašao, držao sam se oko rekorda staze. Državni rekord za nijansu nije bio tu, imao sam ga u nogama. Tempirao sam tako da je vrijeme bilo oko 62 minuta i 10 sekundi. Očekivano jaka konkurencija, publika je bila na visokom nivou. Sve pohvale za organizaciju i nadam se da se vidimo sljedeće godine - rekao je Bibić.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Kenijka Tereza Omoza sa vremenom 72 minuta i 38 sekundi. Kavalina Nahimana iz Burundija kasnila je za pobjednicom 16 sekundi, dok je još jedna Kenijka Silvija Meduga osvojila treće mjesto.

U trci na 10 kilometara u konkurenciji muškaraca slavio je Đuro Borbelj, predstavnik Srbije, sa rezultatom 31:11 minuta. Drugi je bio Vjačeslav Sokolov iz Rusije (31:55), a treći Uroš Gutić (32:50).

Na istoj distanci u konkurenciji dama prva kroz cilj je prošla Milica Tomašević iz Srbije (36:49). Bugarka Emi Pamela osvojila je drugo mjesto (37:47), a treće Tea Božinovska iz Makedonije (37:51).

Beogradskim polumaratonom, koji je održan u organizaciji Beogradskog maratona pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Srpskog atletskog saveza, završena je ovogodišnja trkačka sezona u Srbiji.