latinica  ћирилица
27/11/2023 |  07:33 ⇒ 09:28 | Autor: RTS

U Srbiji četiri dionice neprohodne; Na pojedinim putevima 10 centimetara snijega

Јavno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do 10 centimetara snijega. Neprohodni su putevi trećeg prioriteta Predejane - Crna Trava, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.
Snijeg (Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ) -
Snijeg (Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ)

Snijeg koji je prethodna dva dana padao u dijelovima Srbije napravio je probleme mještanima pojedinih sela koja su bez struje, a posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje – Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

Vanredna situacija je u Sjenici i Vranjskoj Banji, a ka tome vodi i situacija u Novoj Varoši i Crnoj Travi. Najteže je u prijepoljskom, sjeničkom i ivanjičkom kraju. Ekipe putara i Elektrodistribucije Srbije su na terenu.

Današnja temperatura biće viša od jučerašnje i iznosiće od 4 do 11 stepeni, a poslije podne i krajem dana može se očekivati snijeg u brdsko-planinskim dijelovima.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mjestimične poledice, a pogotovo na dionicama koje se prostiru duž riječnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Ovog jutra putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, mada na pojedinim dionicama ima snijega do 10 centimetara.

ЈP "Putevi Srbije" saopštili su da su neprohodni putevi trećeg prioriteta Predejane - Crna Trava, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

ЈP "Putevi Srbije" savjetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.