latinica  ћирилица
27/11/2023 |  10:22 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Višković: Planirano izdvajanje više sredstava za Udruženje žena žrtava rata

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, u okviru konsultacija za pripremu budžeta za 2024. godinu, razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.
Višković sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rata - Foto: Ustupljena fotografija
Višković sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rataFoto: Ustupljena fotografija

Višković je upoznao predstavnice pomenutog udruženja sa planovima za izradu budžeta za narednu godinu i istakao da je planirano izdvajanje više sredstava za ovu socijalnu kategoriju, s ciljem poboljšanja njenog položaja.

Istakao je da će Vlada Republike Srpske i Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske, kao i do sada, sarađivati na najvišem mogućem nivou.

Višković je dodao da će Vlada pomoći u rješavanju problema sa kojima se susreću žene žrtve rata i poručio im da će uvijek imati podršku institucija u svom radu.

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić zahvalila se premijeru Viškoviću na saradnji i pozivu za konsultacije.

Ona je predočila stanje u ovom udruženju i probleme sa kojima se ono susreće, a pohvalila je nastojanje Vlade da pomogne ovoj socijalnoj kategoriji povećanjem invalidnina za narednu godinu.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su i ministri finansija Zora Vidović i rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, saopšteno je iz Vlade Srpske.