latinica  ћирилица
27/11/2023 |  12:35 | Autor: RTRS

Volaš: Povećanje lične invalidnine treba da prati prosječnu platu

Predsjednik Udruženja amputiraca "Udas" Željko Volaš rekao je da se sva udruženja proistekla iz proteklog rata zalažu za povećanje lične invalidnine u idućoj godini, koja treba da prati prosječnu platu iz 2023. godine.
Željko Volaš - Foto: RTRS
Željko VolašFoto: RTRS

Nakon sastanka predstavnika ovog udruženja sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banjaluci, Volaš je izjavio novinarima da se Udruženje zalaže da se u idućoj godini povećaju sredstava iz budžeta za nabavku medicinskih sredstava, odnosno ortopedskih pomagala.

On je rekao da Udruženje "Udas" podržava aktiviranje radne grupe u okviru resornog ministarstva za poboljšanje materijalno-socijalnog položaja boračkih kategorija u Republici Srpskoj.

Volaš je rekao da su članovi Udruženja zadovoljni ortopedskim pomagalima, programima rehabilitacije ratnih vojnih invalida u banjama u trajanju od 14 dana.

On je rekao da je potrebno da se Ministarstvo poljoprivrede uključi kako bi podstaklo članove ovog udruženja da se bave poljoprivredom i razvijaju svoja mala kućna gazdinstva, a posebno da se bave pčelarstvom.