latinica  ћирилица
27/11/2023 |  14:10 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Granična policija: Do sada 14 izvještaja za krivična djela zloupotrebe droge

Policijska uprava Gradiška podnijela je u ovoj godini 14 izvještaja za počinjena krivična djela u vezi sa zloupotrebom droge, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period lani.
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH)

U toku ove godine oduzeta su oko 1,3 kilograma marihuane, 51 gram kokaina, 416 grama amfetamina, 151 stabljika kanabisa ili 62 kilograma, četiri komada i 13 grama ekstazija.

- Ponekad je veoma teško, naročito u početku, prepoznati simptome zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, a ponekad se to i ne želi, naročito roditelji. Apelujemo da roditelji i građani pomognu mladoj osobi da se oslobodi zavisnosti prije nego što nastanu trajne razorne posljedice na zdravlje i ličnost i ukupan položaj osobe koja tek što je zakoračila u život - napomenuli su iz Policijske uprave Gradiška.

Iz gradiške policije su pozvali građane da eventualna saznanja u vezi sa zloupotrebom droge prijave policijskim službenicima da bi saradnjom zaštitili živote mladih.

Pripadnici ove uprave danas su u Gradišci i Srpcu građanima dijelili promotivni materijal sa osnovnim informacijama o najčešće upotrebljavanim vrstama droge, njihovom štetnom djelovanju, načinima pravovremenog prepoznavanja početnih simptoma kod lica koja konzumiraju narkotike, kao i savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih - žrtava zloupotreba droge.

Policijska uprava Gradiška je javnom kampanjom koju je organizovao Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod sloganom "Zavisnost, put koji ne vodi nigdje!" obilježila Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti s ciljem da se javnost upozori na štetnosti i posljedice koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba droge.