latinica  ћирилица
28/11/2023 |  07:51 | Autor: RTS

Putevi u većem dijelu Srbije prohodni, problemi sa strujom u planinskim mjestima

Otklanjaju se posljedice snježnog nevremena. Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši i dijelovima Vranja. Probleme sa strujom imaju domaćinstva u pojedinim planinskim mjestima u Novoj Varoši i Crnoj Travi. Putevi u većem delu zemlje su prohodni. Na pojedinim deonicama ima do 10 centimetara snijega.
Sjenica (foto:TANJUG/ Aleksandar Nićiforović/ bg) -
Sjenica (foto:TANJUG/ Aleksandar Nićiforović/ bg)

Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. U Prijepolju je vanredna situacija ukinuta, a Lim se povukao u korito.

Snijeg koji je tokom vikenda padao u dijelovima Srbije napravio je probleme mještanima pojedinih sela koja su bez struje. Posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje–Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

 Јoš se traga za 53-trogodišnjim Milinkom Čorbićem koji je nestao prije tri dana u selu Reka, između Rudna i Studenice. U Novoj Varoši oko 580 domaćinstava i dalje je bez struje, u Crnoj Travi oko 200 mještana.

Putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni ali na pojedinim dionicama ima do 10 centimetara snijega.

Neprohodni putevi su u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni. Vanredna situacija je ukinuta u Prijepolju, koja je uvedena zbog obilnih padavina, a Lim se povukao u korito.