latinica  ћирилица
28/11/2023 |  11:48 ⇒ 11:48 | Autor: RTRS

Miličević: Da je odgovoran, Helez bi sam podnio ostavku

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da bi ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, da postoji odgovornost, sam podnio ostavku nakon njegovih izjava da u Republici Srpskoj postoje navodni kampovi za vojnu obuku.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Nedopustivo je da iznosi dezinformacije koje unose nemir, narušavaju bezbjednosnu situaciju i podstrekavaju mržnju koje nam je bilo previše u proteklih nekoliko decenija. Očigledno je da on nema odgovornosti, pa prijeti planovima "A" i "B", neutralizacijom i slično - rekao je Miličević.

Povodom inicijative za smjenu Heleza, Miličević je rekao da poslanici ove stranke nisu ni glasali za njegov izbor jer su i tada smatrali da nije adekvatna osoba za tako odgovoran posao, saopšteno je iz SDS-a.

Komentarišući nedavno obilježavanje 25. novembra u Banjaluci, gdje su članovi BORS-a povicima dočekali lidere NIP-a, SDP-a i Naše stranke, Miličević je podsjetio da BiH nema zakon o praznicima.

- Pravilo broj jedan za mene je, nekako ljudski, kad već ne postoji zakon - neka svako slavi ono što želi, ali ne može nametati drugom da slavi ono što ne želi. Republika Srpska slavi 9. januar i obilježava ga već duži niz iz godina i to će činiti ubuduće. Ali, to ne znači da guramo prst u oko bilo kom drugom narodu u BiH - rekao je Miličević.

On je naveo da podržava da svaki narod u BiH slavi praznik koji misli da treba da slavi, ali ne da drugom određuje šta ne treba da slavi ili da slavi ono što ne želi.