latinica  ћирилица
28/11/2023 |  13:45 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

U srijedu hladno i uglavnom suvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti hladno, ali uglavnom suvo vrijeme, s tim što će se smjenjivati sunčani i oblačni periodi.

Noćas i ujutru u sjeveroistočnim, istočnim i centralnim predjelima i padaće kiša, susnježica i snijeg, pred jutro će padavine prestati, uz postepeno razvedravanje od sjeverozapada, a uveče se ponovo očekuje naoblačenje sa zapada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog saveza.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus tri na zapadu do tri stepena, na jugu do šest, u višim predjelima od minus sedam, a maksimalna od dva do šest, na jugu do 11, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren, sjeverni vjetar, poslije podne slab i promjenljiv.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u BiH preovladavalo oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Čemerno jedan, Han Pijesak dva, Višegrad i Kalinovik tri, Mrakovica, Sokolac i Rudo četiri, Gacko i Kneževo pet, Livno šest, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Sarajevo i Zenica sedam, Banjaluka, Prijedor, Zvornik, Novi Grad, Ribnik, Srbac i Šipovo osam, Bijeljina, Doboj, Bugojno, Bihać i Tuzla devet, Mostar i Bileća 10, te Neum 14 stepeni Celzijusovih.