latinica  ћирилица
28/11/2023 |  15:22 | Autor: SRNA

Čubrilović: Helezove laži mogu škoditi svim građanima

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je uvjeren da će Tužilaštvo BiH na korektan način odraditi svoj posao i konstatovati činjenice u slučaju navoda ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o navodnom postojanju vojnih kampova za obuku u Republici Srpskoj kako bi skinulo anatemu sa tog dogaćaja, budući da su njegove izjave lažne i štetne po sve.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

- Neprijatno je slušati jednog ministra na nivou BiH koji govori takve stvari - izjavio je Čubrilović u Banjaluci.

Komentarišući inicijativu Kluba poslanika SNSD-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za Helezovu smjenu, Čubrilović je rekao da niko nema dilemu u vezi sa opravdanošću za smjenom Heleza.

On je ukazao da je Helez iznio "mnogo nebuloza i laži" koje mogu da škode svim građanima u BiH.

- Helez iznosi svoja viđenja o nekakvim kampovima. Kako je moguće da to vidi samo jedan ministar, a ne vide ostali ministri i funkcioneri - upitao je Čubrilović.

Čubrilović je podsjetio da Helez nije želio da se obrati medijima nakon svjedočenja u Tužilaštvu BiH, ocjenjujući da to pokazuje da on govori o nečemu što nije istina.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez saslušan je juče pred Tužilaštvom BiH u svojstvu svjedoka povodom njegovih izjava o navodnom postojanju vojnih kampova za obuku u Republici Srpskoj, a Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su inicijativu za njegovu smjenu sa funkcije ministra.

U Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH rekli su ranije Srni da ne postoje ni kampovi niti bilo kakve paravojne formacije u BiH, uz napomenu da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto.

I Eufor je danas saopštio da mu nisu dostavljeni dokazi ili informacije koje bi potvrdile prisustvo ili aktivnosti bilo kakvih paravojnih kampova u BiH.