latinica  ћирилица
28/11/2023 |  15:36 ⇒ 18:10 | Autor: RTRS

Zimzobal i Zimzopark od 3. decembra u Banjaluci (VIDEO)

Uz mnoštvo novih sadržaja za predstojeće zimske praznike, Banjaluka dočekuje 2024. godinu sa do sada najboljom i najvećom ponudom.
Zimzobal - Foto: RTRS
ZimzobalFoto: RTRS

Građanima i turistima ponudiće Zimzobal, a još jedan novitet biće i Zimzopark koji će biti organizovan u parku "Mladen Stojanović". Svečano otvaranje je 3. decembra.

Banjaluka će na predstojećem dočeku Nove godine zasijati ljepše nego ikad. Nekoliko koncerata, dnevne žurke, bogata gastronomska ponuda i sjajna zabava posjetioce očekuje već od 1. decembra.

- Dva velika koncerta Lepe Brene i Željka Samardžića. Banjaluka ima nekoliko parkova na kojima će obilježiti novogodišnje i božićne praznike, i sve druge velike praznike - rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ove godine kapaciteti su prošireni i obezbijeđen je dodatni broj kućica pa će kompletan Park "Petar Kočić" biti na raspolaganju posjetiocima, a uz to pripremljen je i izuzetno bogat program sa preko 300 sati različitih muzičkih i zabavnih sadržaja.

- Naravno da nam je u interesu da sadržaj svake godine bude bolji i nadam se da će domaći i strani turisti biti zadovoljni - naveo je Neven Stanić, direktor Gradske razvojne agencije.

Turistička organizacija već je počela promociju Banjalučke zime, a prema informacijama koju su dostavili hotelijeri već sada su skoro svi smještajni kapaciteti popunjeni.

- Za 10 mjeseci ove godine Banjaluka je oborila prošlogodišnji rekord za čitavu godinu tako da je pred nama nova rekordna godina i da 2023. godina pobije sve rezultate iz prethodne - rekla je Dragana Vukliš, direktor Turističke organizacije grada Banjaluke.

Banjaluka će ove godine obilježiti Nikoljdan, dječiju Novu godinu, a poseban program biće priređen za obilježavanje 9. januara - Dana Republike.

Na nešto drugačiji način, biće obilježena i pravoslavna Nova godina.