latinica  ћирилица
28/11/2023 |  17:01 ⇒ 17:02 | Autor: SRNA

Uhapšeno lice iz Bijeljine zbog krađa

Gradiška policija uhapsila je lice iz Bijeljine čiji su inicijali P.B. zbog sumnje da je ukralo novac iz automobila u Gradišci, dok je za drugim licem, koje je, takođe, učestvovalo u krađi, raspisana potraga.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Policijskoj stanici Gradiška oštećeni su juče prijavili da su iz njihovih automobila nepoznata lica ukrala novac.

Gradiška policija je došla do saznanja da su lica P.B. i D.R, koje je, takođe, iz Bijeljine, korištenjem uređaja za ometanje signala, otključavali skupocjene putničke automobile, te iz njih krali novac.

Lice P.B. uhapšeno je u akciji koju je policija u Gradišci realizovala pod nazivom "Kar gejmer" /CarGamer/, a koja je usmjerena na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine.

Po naredbi Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata, kao i vozila koje koriste osumnjičena lica.

Tom prilikom pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, i to novac, uređaj za otključavanje vozila "ometač" i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Akcija je relizovana u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, policijskim upravama Banjaluka i Bijeljina, pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela.