latinica  ћирилица
28/11/2023 |  22:50 ⇒ 29/11/2023 | 07:16 | Autor: RTRS

Ugašen san o Zvezdinom proljeću u Evropi; Crveno-bijeli poraženi od Јang Bojsa

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su rezultatom 2:0 (2:0) od sastava Јang Bojsa u Bernu, u okviru 5. kola Lige šampiona.
Јang Bojs - Crvena Zvezda (foto: EPA-EFE/ANTHONY ANEX) -
Јang Bojs - Crvena Zvezda (foto: EPA-EFE/ANTHONY ANEX)

Autogol je postigao Nedeljković u 8. minutu susreta, da bi konačan rezultat za domaći sastav postavio Blum u 29. minutu utakmice.

Crveno-beli su protiv švajcarskog tima imali pet-šest nestvarnih promašaja, što ih je koštalo poraza i šanse za "evropsko proljeće" i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Zvezda je mogla do vođstva u Švajcarskoj već u četvrtom minutu, ali je u situaciji "jedan na jedan" Šerif Ndiaje šutirao pravo u golmana domaće ekipe Antonija Raćopija.

Samo minut kasnije Ndiaje je imao novu šansu, ali je loše šutirao glavom sa peterca poslije centaršuta Inboma Hvanga.

Treću odličnu šansu Zvezda je propustila u šestom minutu, Osman Bukari je iskosa sa desetak metara, šutirao preko gola.

Kazna za promašaje stigla je u osmom minutu, poslije kornera Filipa Ugrinića sam je na drugoj stativi ostao Loris Benito, šutirao je prema golu, a lopta se od Koste Nedeljkovića odbila iza leđa Omrija Glazera.

U 24. minutu Bukari je imao najbolju moguću šansu, poslije kontranapada je trčao sam ka golu domaćina, ali je u ključnom trenutku dao jači for pa ga je zaustavio golman domaćih Raćopi.

Samo pet minuta kasnije Zvezda je ponovo kažnjena za promašaj, Luin Blum je udarcem sa 15 metara precizno šutirao i lijevom nogom poslao loptu u mrežu Zvezde.

U nastavku šansu je odmah umjesto Ndiajea dobio Јovan Mijatović, kasnije Žan-Filip Kraso, Vladimir Lučić, a u finišu i Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

Međutim, serija promašaja se nastavila, prvo je Hvang pogodio stativu u 57, Mijatović je imao dvije šanse, u 61. i 75. minutu, a Kraso u 63. minutu.

U drugom meču grupe Mančester Siti je preokrenuo protiv Lajpciga od 0:2 do 3:2.

Njemački tim vodio je golovima Loisa Opende u 13. i 33. minutu, ali su u nastavku pogađali Erling Haland u 54, Fil Foden u 70. i Јulijan Alvarez u 89. minutu.

Siti vodi na tabeli sa 15 bodova, Lajpcig ima devet, Јang Bojs četiri, a Zvezda samo bod.

Siti i Lajpcig su još ranije obezbijedili osminu finala, Јang Bojs će u Ligu Evrope, a Zvezda kao posljednja u grupi završava evropsku priču za ovu sezonu.

U posljednjem kolu grupne faze najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi, izabranici Baraka Bahara domaćini su Mančester sitiju u Beogradu, 13. decembra, dok će tim Јang Bojsa istog dana gostovati RB Lajpcigu.

Oba susreta počinju od 18 časova i 45 minuta.