latinica  ћирилица
29/11/2023 |  14:50 | Autor: RTRS

Spriječili naplatu dugovanja - banka oštećena za više od 760.000 KM

Banjalučka policija podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.Ј. i L.M, te pravnog lica, zbog sumnje da su oštetili banku iz Banjaluke za 762.419 KM tako što su onemogućili naplatu dugovanja.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

M.Ј. i L.M. iz Banjaluke, te pravno lice iz tog grada, osumnjičeni su da su počinili krivično djelo oštećenje tuđih prava, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da se lice M.Ј. sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinilo kao vlasnik i odgovorno lice u pravnom licu tako što je od septembra 2020. godine do jula 2021. godine u Banjaluci, u namjeri da onemogući prava naplate dugovanja prema banci nastala po ugovoru o kreditu, prividno fizičkim licima prodalo nekretine u ličnom vlasništvu, kao i vlasništvu pravnog lica, čime je banka oštećena za 762.419 KM.

Lice čiji su inicijali L.M. se sumnjiči da je 4. i 29. juna 2021. godine navedeno krivično djelo počinilo tako što je sa licem čiji su inicijali M.Ј. zaključilo kupoprodajni ugovor kojim je kupilo nekretnine u vlasništvu tog lica, čime je banci onemogućeno pravo naplate dugovanja.