latinica  ћирилица
29/11/2023 |  15:44 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Banjaluka na proljeće dobija vidikovac (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obišao je radove na vidikovcu na Banj brdu. Banjaluka bi na proljeće trebalo da dobije vidikovac, koji bi trebalo da bude i svojevrsna turističaka atrakcija.
Stanivuković na Banj brdu (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Stanivuković na Banj brdu (Foto: banjaluka.rs.ba)

Riječ je o projektu vrijednom više od 500.000 KM, kroz koji će biti izgrađen prostor površine 250 kvadrata na lokaciji odakle se pruža pogled na grad.

- Zaista je riječ o jednom masivnom izdanju i prostoru na kojem istovremeno može stajati 200 ljudi. Uz posebnu ambijentalnu rasvjetu ovo će zasigurno učiniti Banj brdo atraktivnijom lokacijom - rekao je Stanivuković.

On je naveo da su projektanti prilagodili rješenje samoj lokaciji i tlu, vodeći računa da se pri samoj izgradnji ovog vidikovca sačuva svako drvo.

Gradska administracija aktivno radi na projektu izgradnje vidikovca, a nakon procedure i izbora izvođača, pristupilo bi se izvođenju radova.

- Već neko vrijeme intenzivno smo sprovodili sve neophodne pripremne radove, a s obzirom na to da je riječ o metalnoj konstrukciji, dobar dio radova izvodi se u radioni. Metalna konstrukcija skoro je gotova i u skladu sa vremenskim uslovima, pristupiće se montaži - rekao je Boriša Mandić iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

U planu su nove staze do Banj brda, a u toku su pregovori o sanaciji spomenika na ovoj lokaciji.