latinica  ћирилица
29/11/2023 |  19:19 ⇒ 20:20 | Autor: B92

Novi udar ATP-a na Đokovića

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kandidovan je za nagradu - Najbolji trener 2023. godine, saopšteno je iz Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Daniel Perez) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Daniel Perez)

Za nominacije za najboljeg stručnjaka glasali su teniski treneri, a uz Gorana Ivaniševića kandidati su još Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Јanika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkarasa) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

U kategoriji - Povratnik godine - kandidati za nagradu su: Aleksander Zverev, Јan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer i Gael Monfis.

Kandidati za nagradu "Stefan Edberg", koja se dodjeljuje igraču koji se tokom čitave godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja i promovisao je igru svojim aktivnostima van terena su Karlos Alkaras, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač i Јanik Siner.

ATP je u ovoj kategoriji izostavio Novaka Đokovića, koji je tokom sezone osvojio tri Grend slema, a godinu završava kao vodeći na ATP listi.

U kategoriji - Igrač koji je najviše napredovao - nominovani su Јanik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Јubenks.

Kandidati za nagradu za najboljeg mladog tenisera koji je napredovao su Flavio Koboli, Artur Fils, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš.

Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni tokom nedjelje dodjele nagrada, koja počinje 11. decembra.