latinica  ћирилица
30/11/2023 |  12:07 ⇒ 12:10 | Autor: Agencije

Zvezdin "mađioničar" Teodosić ispisuje nove stranice istorije

Srpski košarkaš Miloš Teodosić se trenutno nalazi na sedmoj poziciji najboljih asistera Evrolige u istoriji takmičenja. Vjeruje se da bi u naredne četiri utakmice mogao da uđe u top pet najboljih dodavača na vječnoj listi.
Miloš Teodosić i Nikola Miorotić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Miloš Teodosić i Nikola Miorotić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

U svojoj briljantnoj karijeri postigao je 1.332 asistencije u najelitnijem Evropskom takmičenju, što ga trenutno pozicionira na sedmo mjesto liste najboljih dodavača.

Aktivni igrači na ovoj listi pored Teodosića su: Nik Kalates, Serhio Rodrigez, Kostas Slukas, Tomas Ertel, Majk DŽejms i Vaslije Micić.

Teodosić pred sobom ima pet igrača koji još uvijek igraju košarku, iako su u "poznim" godinama, dok samo njih četvorica igraju u Evroligi još uvijek.

Nik Kalates bilježi 3.3 asistencije u prosjeku ove sezone i ne planira da stane kako izgleda, pošto njegov Fenerbahče ima najveće ambicije.

Kostas Slukas igra jednu od najboljih sezona u karijeri u kojoj bilježi u prosjeku 12 poena i po 5.2 asistencije, gdje je lider zelenih iz Atine, dok je Panatanaikos ekipa koja pretenduje za ulazak na fajnal for iduće godine.

Dva Serhija su napravili karijere iz snova mnogih mladih igrača i nalaze se pred vratima izlaska iz profesionalne košarke, s obzirom na njihove godine i učešće u šampionskom timu.

Ljulj bilježi 1.6 , dok Rodrigez ima 4.1 asistencije u prosjeku, iako je njihova uloga u kraljevskom klubu trenutno minimalna.

Proslavljeni srpski reprezentativac, 36-godišnji Teodosić ima dosta motivacije, pošto je konačno zaigrao za svoj omiljeni tim, za koji navija čitavog života i to mu daje dovoljno energije da ima sjajnu statistiku (10.5 poena, 5.1 asistencija i dva skoka u prosjeku).

Izvjesno je da bi Teodosić mogao da dospije na petu poziciju vječite liste dodavača do kraja 2023. godine, s obzirom na sve činjenice koje su prethodno iznijete.

Niko zasigurno ne zna koliko će srpski mađioničar još igrati, pa se može dovesti u pitanje i prva pozicija na ovoj prestižnoj tabeli, piše Telegraf.