latinica  ћирилица
30/11/2023 |  15:17 | Autor: RTRS

Nešić: Zajedno zaustaviti balkansku rutu trgovine narkoticima

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić razgovarao je u Beču sa predstavnicima američke agencije DEA i Interpola o načinu na koji mogu zajedničkim snagama stati na kraj balkanskoj ruti trgovine narkoticima.
Nešić u Beču - Foto: RTRS
Nešić u BečuFoto: RTRS

Nešić se juče sastao i sa delegacijom Vijetnama sa kojom je razgovarao o iskustvima u borbi protiv kriminala i ostalim bezbjednosnim izazovima, kao i o budućoj saradnji dvije zemlje na polju bezbjednosti.

- Vrlo produktivan sastanak sa delegacijom Vijetnama - naveo je Nešić na Instagramu.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara juče je u Beču prisustvovao obilježavanju 100 godina postojanja Međunarodne policijske organizacije Interpol i 91. sjednici Generalne skupštine Interpola, koja traje do sutra.

Godišnje zasjedanje Generalne skupštine Interpola održava se u Beču, vijek nakon što je ova organizacija osnovana u austrijskoj prijestonici, objavljeno je na sajtu Interpola.

Ovogodišnje zasjedanje, koje je otvorio austrijski kancelar Karl Nehamer, okupilo je više od 1.000 učesnika iz više od 160 zemalja da razmotre jačanje međunarodne policijske saradnje usred neviđenog porasta transnacionalnog kriminala, istakli su iz Interpola.

Nehamer je rekao da je međunarodna saradnja u borbi protiv kriminala danas važnija nego ikada jer kriminal nema granice ni u Evropi niti između kontinenata.