latinica  ћирилица
01/12/2023 |  10:29 ⇒ 10:31 | Autor: SRNA

Beogradski etno-sajam hrane i pića - prilika za istraživanje tržišta

Područna privredna komora Bijeljina je kroz kontinuirani projekat "Naše je bolje" predstavila proizvođače hrane i pića i turističku ponudu regije na Etno-sajmu hrane i pića u Beogradu, na kojem učestvuje više od 300 izlagača.
Bijeljina - Područna privredna komora - Foto: SRNA
Bijeljina - Područna privredna komoraFoto: SRNA

- Projekat "Naše je bolje" nastoji da promoviše kvalitetne domaće proizvode, da afirmiše domaću privredu i unaprijedi imidž domaćih proizvođača - saopšteno je iz bijeljinske Privredne komore.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić izrazio je zadovoljstvo posjetom Sajmu, za koji je rekao da je izvrsna prilika za istraživanje tržišta, uspostavljanje poslovnih kontakata, te praćenje trendova u prehrambenoj industriji.

- Ova posjeta omogućila nam je jačanje odnosa sa Privrednom komorom Srbije, stvaranje boljeg uvida u dinamiku razvoja prehrambenog sektora, a razmjena iskustava sa kolegama iz drugih regija bila je izuzetno korisna - rekao je Savić.

Cilj Sajma, osim promocije i prodaje na malo, je i sklapanje poslova i dogovora sa kupcima, pronalaženje potencijalnih investitora u proizvodnju, kao i zaštita tradicionalnih proizvoda i receptura.

Etno-sajam hrane i pića, najveća motra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Јugoistočne Evrope, počeo je juče na Beogradskom sajmu i tarajaće do nedjelje, 3. decembra.