latinica  ћирилица
01/12/2023 |  13:04 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Dodik se sastao sa Šapićem; Beograd uz sve opštine u Srpskoj (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Privremenog organa ovog grada Aleksandrom Šapićem.
Milorad Dodik i Aleksandar Šapić - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik i Aleksandar ŠapićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Dodik kaže da se sve gleda kroz prizmu odnosa prema Srpskoj.

- U Srbiji imamo patriotske snage koje su predvođene predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazale dobar odnos prema Srpskoj. I smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije. S druge strane, imate one koji pokušavaju da devastiraju Srpsku, smatrajući da ne treba da postoji. To su naši protivnici - kaže Dodik.

Ističe da je došao da podrži Šapića i njegov tim da i u ovim izborima koji dolaze "dobije podršku i većinu u Beogradu i da nastavi svoj dobar posao".

Milorad Dodik i Aleksandar Šapić (foto: RTRS)

- Pozivam sve one koji su na bilo koji način vezani za Republiku Srspku podrže njegov tim i njega u naporima da nastavi svoj posao koji je radio uspješan posao i do sada - kazao je SDodik nakon sastanka.

Šapić je rekao nakon sastanka da su razgovarali i o podršci Srbije Srpskoj, te podsjetio da je srpski narod kroz istoriju prolazio kroz teške periode.

- Kada god nismo bili jedinstveni, tada smo gubili teritorije, ostajali smo bez svega što je najvažnije. Razgovarali smo o tome kako Beograd može da pomogne ne samo opštinu Sokolac, već i druge opštine u Srpskoj - kaže Šapić.

Navodi da su dogovorili još ranije da što više beogradskih opština se zbratimi sa opštinama u Srpskoj.

- Predsjednik Dodik će ovdje uvijek biti rado viđen gost. Nastavljamo saradnju i dobre odnose - kaže Šapić.

Šapić je Dodika ugostio u zgradi Starog dvora, sjedištu Skupštine grada Beograda.