latinica  ћирилица
01/12/2023 |  13:18 | Autor: B92

Јuventus zainteresovan za mladog fudbalera Crvene zvezde

Napadač Crvene zvezde, talentovani mladi fudbaler Јovan Mijatović se našao na meti Јuventusa, prenosi Gazeta delo Sport.
Јovan Mijatović (Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER, ilustracija) -
Јovan Mijatović (Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER, ilustracija)

Čuveni list donosi informaciju, da su skauti "stare dame" zapazili talentovanog napadača i da je klub iz Torina spreman da izdvoji veliki novac za Mijatovića.

- Zemljak Dušana Vlahovića igra za Zvezdu, ima samo 18 godina, ali je već igrao i u Ligi šampiona i to su primjetili u Јuventusu, gdje je mladi napadač dobijao šansu - piše Gazeta.

Mijatovićeva trenutna vrijednost, prema specijalizovanom sajtu za transfere "Transfermarketu" iznosi 1.800.000 evra.

Ove sezone je zabilježio tri nastupa u Ligi šampiona, dok je u Superligi Srbije bio u postavi deset utakmica, od čega je četiri puta "tresao" mrežu.

Prije mjesec dana, i ruski Zenit pokazao je interesovanje za mladog napadača Crvene zvezde.

Mijatović je napunio 18 godina u julu, prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a na startu takmičarske 2022/23 godine je igrao za Grafičar.

U osam utakmica u Prvoj ligi Srbije je postigao pet golova, pa je na kraju ljetnjeg prelaznog roka priključen prvom timu crveno-bijelih.

Ove sezone dao je sedam golova, od toga četiri u Superligi, a dva su bila odlučujuća za pobjedu Crvene zvezde, protiv Јavora na Marakani i Železničara u Pančevu.