latinica  ћирилица
01/12/2023 |  14:33 ⇒ 14:45 | Autor: RTRS

Podrška radnicima "Komunalca" u Bijeljini

Iz Gradskog odbora SNSD Bijeljina poručili su da je najava štrajka terenskih radnika AD "Komunalac" u Bijeljini poziv na stručnu i odgovornu analizu poslovanja i izradu plana hitne sanacije ovog preduzeća.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

- Ovo je samo vrh ledenog brijega dezorganizacije i haosa koji je uveden, u posljednje tri godine, u niz javnih ustanova i preduzeća pod kontrolom Gradske uprave - navodi se u saopštenju SNSD-a.

Kako su naveli iz Gradskog odbora SNSD-a, unapređenja uslova rada terenskih radnika mora biti rezultat odgovornog poslovanja i ostvarenja prihoda završetkom projekata razdvajanja otpada i reciklažnog centra, izmjenom načina obračuna troškova odvoza smeća na osnovu pozitivnih iskustava drugih gradskih centara, izmjenu strukture i pravila zapošljavanja i druge mjere.

- Solidarišemo se sa radnicima "Komunalca" i apelujemo na Gradsku upravu da na račun ovog preduzeća trenutno, iz budžeta prebaci 300 000 KM koje je Skupština grada Bijeljine odobrila još prije nekoliko mjeseci za namjene koje ističu i nezadovoljni zaposleni - navodi se u saopštenju.