latinica  ћирилица
01/12/2023 |  15:20 | Autor: SRNA

Naredne godine vijek postojanja FK "Drina HE"

Fudbalski klub "Drina HE" ima podršku opštine Višegrad za organizovovanje jubileja - vijeka postojanja, koji će biti obilježen naredne godine nizom manifestacija, dogovoreno je na današnjem sastanku.
Predstavnici FK "Drina HE" kod načelnika Đurevića - Foto: SRNA
Predstavnici FK "Drina HE" kod načelnika ĐurevićaFoto: SRNA

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da je zadovoljstvo što fudbalski klub ove godine ostvaruje vrhunske rezultate, te napomenuo da je dogovoreno formiranje organizacionog odbora za proslavu jubileja.

Predsjednik Kluba Dejan Krsmanović rekao je da je takmičarska godina za ovaj klub bila veoma uspješna, a prvi takmičarski dio sezone završili su na prvom mjestu, s tim da imaju još jednu utakmicu.

- Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve u sportskom dijelu i trudili smo se da stabilizujemo i unaprijedimo rad u klubu. Nadam se da ćemo uspjeti ojačati ekipu sa novim igračima, da izborimo opstanak na prvom mjestu tabele, kao i da se plasiramo u Prvu ligu Republike Srpske. Mislim da je značajno da opština ima prvoligaša - istakao je Krsmanović.

On je naglasio da opština Višegrad najvećim dijelom izdvaja sredstva za funkcionisanje ovog kluba, a drugi dio sredstava namiruje se od generalnog sponzora "Hidroelektrane na Drini".

Kapiten u ovom klubu Bojan Marković rekao je da je ovo jedna od najuspješnijih sezona, te naglasio veliku želju da se vrate u Prvu ligu Republike Srpske.

- Da povodom proslave stote godišnjice poklonimo Višegradu naš povratak u Prvu ligu - istakao je Marković.

FK "Drina HE" zauzima prvo mjesto Druge lige Republike Srpske, grupa istok.