latinica  ћирилица
01/12/2023 |  15:23 ⇒ 15:24 | Autor: SRNA

Peri Ćoriću uručena Povelja Univerziteta u Banjaluci

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin uručio je danas Povelju Univerziteta predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću povodom 48 godina uspješnog rada i razvoja banjalučkog Univerziteta, i to za zasluge i izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.
Ćoriću uručena Povelja Univerziteta u Banjaluci - Foto: SRNA
Ćoriću uručena Povelja Univerziteta u BanjaluciFoto: SRNA

Ćorić je ličnim angažmanom i zalaganjem, kao predsjednik Komore i kao član Upravnog odbora Univerziteta u Banjaluci, uticao na unapređenje saradnje između privrednih subjekata i naučnoistraživačkih institucija u Republici Srpskoj, a naročito saradnje Univerziteta u Banjalici i Privredne komore Republike Srpske, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

- Ćorić je u tom segmentu dao naročit doprinos realizaciji Strategije razvoja Univerziteta u Banjaluci za period 2017-2025. godine, a posebno za Strateški cilj četiri, fokusiran na to da Univerzitet razvija preduzetničku kulturu i bude pouzdan partner privredi - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da su kroz saradnju Privredne komore i Univerziteta u okviru Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske nastavnici i saradnici Univerziteta bili u mogućnosti da pružaju aktivnu podršku, baziranu na naučnom znanju, privrednim subjektima iz Republike Srpske u njihovom povezivanju sa evropskim partnerima.